U utorak, 11. juna 2024. godine u 9.30 časova svečano je otvoren adaptirani sportski teren u dvorištu JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“.

Prisutne je pozdravila direktorica Marijana Antonijević: „Draga djeco, poštovani roditelji i kolege, uvaženi ministre Šćekiću, drago mi je što smo se danas okupili u ovako divnom eksterijeru naše škole i što na ovaj način nastavnu godinu privodimo kraju. Danas pristup sportskim aktivnostima nije privilegija već osnovno pravo svakog djeteta. Kroz sport djeca sazrijevaju, uče o timskom radu, disciplini i samopouzdanju. Nije važno da li se bave vrhunskim ili rekreativnim sportom, važno je da imaju želju. Dugo smo čekali da ovaj sportski poligon dobije ovaj izgled i dočekali. Kada se pravi ljudi nađu u pravo vrijeme na pravom mjestu, rezultat je siguran.“

Direktorica je istakla da su za otvaranje sportskog terena posebno zaslužni ministar sporta i mladih i potpredsjednik Vlade CG, gospodin Dragoslav Šćekić i naš uvaženi kolega, profesor fizičkog vaspitanja i predsjednik Paraolimpijskog komiteta CG, Igor Tomić.

Nakon direktorice, prisutnima se obratio ministar Dragoslav Šćekić: ,,Pričinjava mi izuzetno zadovoljstvo što sam danas u prilici da zajedno sa vama otvorim teren Resursnog centra na Zabjelu. Ovaj događaj predstavlja značajan korak naprijed za cjelokupno društvo, posebno za našu djecu i sve osobe koje će koristiti ovaj prostor. Resursni centar nije samo mjesto koje vodi računa o najosjetljivijoj kategoriji stanovništva. To je mjesto gdje se grade prijateljstva, razvijaju vještine i stvara osjećaj zajedništva.“

Prilikom govora, ministar Šćekić se obratio i našoj djeci, te im poručio da iskoriste teren na najbolji način, da se igraju, treniraju i uživaju u svakom trenutku provedenom na ovom mjestu, za koje se nada da će im pružiti osjećaj pripadnosti i sigurnosti.

Nakon svečanog presijecanja crvene vrpce, djeca su nestrpljivo zakoračila na novi teren i radoznalo ispitala svaki njegov kutak. Kroz trčanje, košarku, stoni tenis i druge zabavne sportske aktivnsoti, pokazali su zdrav sportski duh, a njihova vesela graja je najbolje emitovala oduševljenje novim sportskim terenom.

biblioteka dugme mm1

daisy baner 1

Otvoreni smo za saradnju

Pozivamo:

- Predškolske ustanove u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju zajedno sa svojim vršnjacima;

- Inkluzivne škole u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju, kao i nastavnike nastavnike;

- Roditelje djece sa smetnjama u razvoju, kao i njihova udruženja;

- Fakultete kao i studente koji su spremni da volontiraju i obavljaju praksu u našoj Ustanovi;

- Međunarodne i nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom;

- Dnevne centre;

- Resursne centre;

- Bivše kolege i učenike koji će svojom saradnjom doprinijeti razvoju Ustanove;

- Kolege iz drugih ustanova koji se bave istom ili sličnom problematikom;

- Pojedince koji prepoznaju rad i daju doprinos radu ustanove.

O LJUBAVI S LJUBAVLJU

  o-ljubavi-s-ljubavlju 

PREUZMITE NAŠ CD

Sunce-broj-16-1

  Casopis-SUNCE-BR-15-1

 

Casopis-SUNCE-BR-14-1

 

naslovna br13

Traži