Na 17. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja u periodu od 11. do 13. maja 2023. godine predstavljena je izdavačka djelatnost JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ u garažnom dijelu  „TC Big Fashion“ („Delta city").

 U četvrtak, 11. maja 2023. godine učenici osnovne i srednje škole predstavili su se prigodnim programom pod sloganom „Ljepote odrastanja iz našeg ugla“. Voditelj programa je bio Radovan Džuver, učenik drugog razreda srednje škole. U ime učenika i zaposlenih prisutnima se obratila Daliborka Banović, nastavnica engleskog jezika.

Pored peotsko-muzičkog programa, 11, 12. i 13. maja u popodnevnim i večernjim satima na jednom od štandova bila su izložena izdanja naše Ustanove, koja stvaramo i izrađujemo, prilagođavamo, snimamo i štampamo u Ustanovi u studiju za snimanje udžbenika u Dejzi formatu, specijalnoj biblioteci i kabinetu asistivne tehnologije uz učešće učenika i zaposlenih, a koja su namijenjena učenicima u Ustanovi i učenicima u inkluzivnom obrazovanju širom Crne Gore.

O svemu izloženom na štandu posjetioci su mogli da dobiju dodatna pojašnjenja i informacije od strane zaposlenih (v.d. direktorice, školskog ICT koordinatora asistivne tehnologije, knjižničarke, nastavnica predmetne i stručne nastave, defektologa/škinja, pedagoškinje, psihološkinje, socijalne radnice, vaspitačice).

Učešćem na ovom događaju ostvarili smo zajednički cilj - uspostavljanje kontakata, razmjenu iskustava i drugih vidova kulturne i poslovne saradnje. 

biblioteka dugme mm1

daisy baner 1

Otvoreni smo za saradnju

Pozivamo:

- Predškolske ustanove u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju zajedno sa svojim vršnjacima;

- Inkluzivne škole u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju, kao i nastavnike nastavnike;

- Roditelje djece sa smetnjama u razvoju, kao i njihova udruženja;

- Fakultete kao i studente koji su spremni da volontiraju i obavljaju praksu u našoj Ustanovi;

- Međunarodne i nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom;

- Dnevne centre;

- Resursne centre;

- Bivše kolege i učenike koji će svojom saradnjom doprinijeti razvoju Ustanove;

- Kolege iz drugih ustanova koji se bave istom ili sličnom problematikom;

- Pojedince koji prepoznaju rad i daju doprinos radu ustanove.

O LJUBAVI S LJUBAVLJU

  o-ljubavi-s-ljubavlju 

PREUZMITE NAŠ CD

Sunce-broj-16-1

  Casopis-SUNCE-BR-15-1

 

Casopis-SUNCE-BR-14-1

 

naslovna br13

Traži