IMG 3eb8f3667b293900bbdc04c743e8a109 V

Biti roditelj i/ili staratelj samo po sebi je težak posao. Ne postoje gotovi recepti i svakom roditelju i staratelju potrebna je podrška.

Prepoznajući ovu potrebu, JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ u saradnji sa Pedagoškim centrom Crne Gore po prvi put organizuje besplatan dvanaestonedjeljni program Brižne porodice za roditelje djece uzrasta od 2 do 9 godina. Ovaj program namijenjen je roditeljima koji žele da unaprijede komunikaciju i kvalitet odnosa sa djetetom, ali i riješe konkretan izazov/problem kada je roditeljstvo u pitanju.

Program vode Admir Hadžibegović, socijalni radnik i Sonja Martinović, psihološkinja. Program se realizuje u maloj grupi od 8 do 15 roditelja. Susreti će biti organizovani jednom sedmično, svake druge nedjelje, u trajanju od 2 sata. Od 19. oktobra će krenuti prva grupa polaznika. Mjesto održavanja radionica je Internat resursnog centra.

Molimo zainteresovane roditelje da se prijave za učešće u programu najkasnije do 15.oktobra sa kontakt podacima, imenom i prezimenom roditelja, i uzrastom djeteta, i to na email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili pozivom na broj telefona 069537230. BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN.

Program Brižne porodice za malu djecu, poznat i kao Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje za malu djecu, nastao je kao plod partnerstva univerziteta Oksford, Kejptaun i Bangor kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a. Program je do sada realizovan u više zemalja širom svijeta, a u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku UNICEF-a i EU od 2018. godine.

biblioteka dugme mm1

daisy baner 1

Otvoreni smo za saradnju

Pozivamo:

- Predškolske ustanove u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju zajedno sa svojim vršnjacima;

- Inkluzivne škole u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju, kao i nastavnike nastavnike;

- Roditelje djece sa smetnjama u razvoju, kao i njihova udruženja;

- Fakultete kao i studente koji su spremni da volontiraju i obavljaju praksu u našoj Ustanovi;

- Međunarodne i nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom;

- Dnevne centre;

- Resursne centre;

- Bivše kolege i učenike koji će svojom saradnjom doprinijeti razvoju Ustanove;

- Kolege iz drugih ustanova koji se bave istom ili sličnom problematikom;

- Pojedince koji prepoznaju rad i daju doprinos radu ustanove.

O LJUBAVI S LJUBAVLJU

  o-ljubavi-s-ljubavlju 

PREUZMITE NAŠ CD

Sunce-broj-16-1

  Casopis-SUNCE-BR-15-1

 

Casopis-SUNCE-BR-14-1

 

naslovna br13

Traži