U srijedu, 15. decembra 2021. godine sa početkom u 11.00 časova u organizaciji Gradske razvojne agencije u Banja Luci je održana Finalna konferencija projekta „Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju ‒ ASIQ“, koji završava 31.12.2021. godine, nakon 18 mjeseci provođenja.

Zbog COVID-19 pandemije predstavnici OŠ „Voštarnica”- Zadar i Resursnog centra za djecu i mlade „Podgorica” su učestvovali putem online. Ostali partneri u projektu Centar „Zaštiti me” – Banja Luka, Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora – Banja Luka učestvovali su uživo.

Pripremljeni dokumentarni film i zajednička prezentacija o provedenim projektnim aktivnostima su bili dovoljni za brdo čestitki i lijepih riječi.

Ispravno provođenje projekta, na vrijeme urađene projektne aktivnosti, ispunjeni projektni ciljevi, dostignuti projektni indikatori, izgradnja kapaciteta i samoodrživost projekta su neupitni.