Omladinski klub inkluzije (OKI) je otvoren u organizaciji Resursnog centra za djecu i mlade „Podgorica“. OKI je namijenjen mladima sa invaliditetom kao i zainteresovanim mladima bez invaliditeta koji će zajedno pružiti puno učešće u realizaciji Plana i programa rada omladinskog kluba. Zajedničkim aktivnostima mladi će doprinjeti inkluziji, pomjeriti granice ka boljem prihvatanju, ravnopravnosti i kvalitetnijem suživotu. Učesnici omladinskog kluba će se sastajati jednom nedjeljno, srijedom, 18-20 časova.

Prilikom otvaranja kluba obratili su se: v.d. direktorice Biljana Petrović, direktor Uprave za sport i mlade dr Marko Begović, izvršna direktorica NVO Forum MNE Elvira Hadžibegović i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić. Program je vodio učenik Radovan Džuver, a na kraju uvodnog dijela obraćanja prisutnim članovima se zahvalio socijalni radnik Admir Hadžibegović.

Drugi dio programa je bio radioničarskog tipa koji su vodili socijalni radnik Admir Hadžibegović i psihološkinja Sonja Martinović. Pored njih, puno učešće i podršku su pružili volonteri, studenti, zaposleni iz Ustanove, socijalna radnica iz NVO Forum MNE, roditelji učesnika Omladinskog kluba...

Radujemo se daljem druženju i radu kluba uz poziv svim mladima od 16 do 30 godina koji su zainteresovani i mogu pružiti puno učešće radu kluba.