Učenici osnovne i srednje škole JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ boravili su u JU za odmor i rekreaciju djece „Lovćen – Bečići“ u Rafailovićima u periodu od 11. do 18. septembra 2021. godine. U pratnji učenika bili su medicinska sestra Nermina Mustagrudić i naizmjenično profesori fizičkog vaspitanja Igor Tomić i Jovan Radulović. Ljetovanje je realizovano uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Učenici su tokom boravka imali lijepo osmišljen obrazovni i zabavni program. U popodnevnim satima provodili su vrijeme na plaži. Pored usavršavanja plivanja učestvovali su u takmičenju Zadržavanje vazduha u vodi. Svakodnevno je organizovano po nekoliko mečeva i proglašenje pobjednika, a na kraju sedmodnevnog takmičenja uslijedilo je  proglašenje apsolutnog pobjednika.

U večernjim satima organizovano je druženje sa drugarima JU Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje „1. jun“. Učestvovali su u tematskim zabavama: maskenbal, karaoke, šiz friz... i za učešće dobili diplome.

Pored navedenih aktivnosti učenici su imali priliku da uživaju u vožnji specijalizovanim gliserom i u krstarenju brodićem do Reževića i plaže Drobni pijesak.

Tokom boravka učenike su posjetili Admir Hadžibegović, socijalni radnik i Tatjana Leposavić, predsjednica Savjeta roditelja.

Sa ljetovanja učenici su došli puni lijepih i nezaboravnih utisaka.