U srijedu, 15. maja 2019. godine Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore povodom obilježavanja Evropskog dana samostalnog života i Svjetskog dana podizanja svijesti o pristupačnosti organizovalo je dva paralelna događaja: simulacija pod nazivom „Na kafu sa ministrima i gradonačelnikom“, dok se na platou odvijao zaseban program u okviru kojeg je prisutnima bila predstavljena asistivna tehnologija.
Davor Vuković i Dragan Tepavčević su prisutnima pokazali kako se koristi rampa u kolima i način na koji se osoba u invalidskim kolicima može spustiti niz stepenice. Andrija Samardžić i Anđela Dragović su nam predstavili kako funkcioniše govorna aplikacija na Smart Phone-u i kako se koristi Brajevo pismo.
Takođe, prisutnima su se obratili ministar održivog razvoja i turizma, ministar saobraćaja i pomorstva, zamjenica gradonačelnika Podgorice i predsjednik Skupštine UMHCG.
Događaju su prisustvovale predstavnice JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ vaspitačica Perunović Mileva i socijalna radnica na stručnom osposobljavanju Korać Jovana.