U Javnoj ustanovi Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ 10. maja 2019. godine u 11 časova prikazan je na panelu film „U Areni“, reditelja Mladena Ivanovića, za zainteresovane učenike, roditelje djece/mladih i zaposlene.
Direktorica mr Mirjana Popović se zahvalila prisutnima na odazivu i upoznala ih sa temom i značajem filma. Istakla je da prikazivanjem filma, resursni centar daje doprinos promociji ljudskih prava i prava osoba sa invaliditetom kao i da ukazuje na značaj uspostavljanja adekvatne i kvalitetne kopče između obrazovanja i tržišta rada, naročito kada je riječ o OSI.
Nakon projekcije filma održana je panel diskusija u kojoj su učestvovali: Blanka Radošević Marović, generalna direktorica Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava, Aleksandra Popović, samostalna savjetnica u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Goran Macanović, izvršni direktor Saveza slijepih Crne Gore, Anđela Radovanović, predstavnica UMHCG i Aleksandra Nikčević, predstavnica Centra za monitoring i istraživanje.
Učesnici panela su sa svog aspekta dali potrebnu informaciju o postignućima iz oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom.
Događaju su prisustvovali predstavnici Centra za profesionalnu rehabilitaciju, učenici srednje škole i zaposleni u Ustanovi. Prisutni su imali priliku da postavljaju pitanja učesnicima panela.