U petak, 12. maja 2017. godine studenti na smjeru Specijalna edukacija i rehabilitacija Medicinskog fakulteta u Foči zajedno sa profesoricom obišli su Resursni centar „Podgorica" i upoznali se osnovnom djelatnošću u radu nastavnika i stručnih saradnika.

U okviru projekta Čas istorije u Prijestonici „Cetinje - jedna priča'' za učenike sedmih razreda u organizaciji Zavoda za školstvo i ove školske godine organizovana je škola u prirodi u periodu od 7. do 9. aprila 2017. godine. Učenici su imali smještaj u JU za odmor i rekreaciju djece „ Lovćen-Bečići“ na Ivanovim koritima. U ovom periodu bile su OŠ ''Savo Kažić'' - Barutana, OŠ ''Ristan Pavlović'' – Pljevlja, JU ''Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje „1. jun'' i JU 'Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica''.

Iz naše Ustanove bio je učenik Nebojša Tvrdišić u pratnji odjeljenjske starješinke Radice Pavićević i knjižničarke Gabrijele Janić u svojstvu asistenta učeniku. U periodu boravka na Ivanovim koritima učenici su posjetili Dvorac kralja Nikole, Biljardu, mauzolej na Lovćenu, a u večernjim časovima organizovano je druženje.

Učenik se veoma lako uklopio sa grupama vršnjaka, pokazao interesovanje za učešće u svim aktivnostima a po njegovim riječima našao nove prijatelje.

U saradnji sa gdinom Igorom Damjanovićem učenici osnovne i srednje škole JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica" u pratnji zaposlenih su u srijedu 15. februara 2017. godine u 10.00 sati odgledali crtani film „Vajana (Moana) u bioskopu „CINEPLEXX" u tržnom centru „Delta city" zajedno sa učenicima JU Osnovna škola „Branko Radulović" u Komanima.

Poslije filma učenici iz Komana u pratnji nastavnika posjetli su našu Ustanovu i družili se sa učenicima Resursnog centra „Podgorica".

U utorak 7. februara 2017. godine u The Capital Plaza u Podgorici predstavnici Crnogorske komercijalne banke - Podgorica organizovali su svečani koktel za učenike, njihove roditelje i zaposlene Resursnog centra „Podgorica” s ciljem sprovođenja akcije za prikupljanje sredstava potrebnih za ekskurziju učenika Resursnog centra „Podgorica”. Prisutne je pozdravio direktor poslovnice CKB privatnog bankarstva i investicionog servisa Radomir Rudanović i izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava, a potom se domaćinima zahvalio direktor Ustanove Zoran Bošković. Učenici su uživali u umjetničkom-zabavnom programu. 

U saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja učenici osnovne škole Resursnog centra „Podgorica”, u pratnji pedagoškinje Irene Bogićević, domaćice Mileve Račić, medicinske sestre Ljiljane Drašković i nastavnika fizičkog vaspitanja Igora Tomića, boravili su u JU za odmor i rekreaciju djece „ Lovćen-Bečići“ na Ivanovim koritima u periodu od 30. januara do 6. februara 2017. godine.

Učenici su imali bogat i sadržajan program aktivnosti. Pored svakodnevnih aktivnosti na snijegu: skijanja, sankanja, grudvanja i šetnje, učenici su učestvovali u tematskim noćnim zabavama – maskenbal i slično. Sa zimovanja su se vratili zadovoljni i puni lijepih utisaka.

Pred novogodišnje praznike dugogodišnji saradnici Ustanove su i ove godine posjetili Ustanovu i družili se sa učenicima u holu škole i uručili im novogodišnje poklone:

  • 9. decembra 2016. godine članovi Telenor fondacije uručili su učenicima

novogodišnje paketiće;

  • 19. decembra 2016. godine predstavnici NVO „Varvari” uručili su učenicima

navijačke rekvizite (dresove) s ciljem ostvarivanja dalje saradnje i obezbjeđivanjem ulaznica za fudbalske utakmice FK „Budućnost”;

  • 22. decembra 2016. godine učenici i nastavnici Osnovne škole „Pavle

Rovinski” – Podgorica sproveli su tradicionalnuakciju Slatkiš za druga;

  • 23. decembra 2016.godine u saradnji sa predstavnicima Dječijeg Saveza –

Podgorica organizovana je posjeta Djeda Mraza, druženje i uručivanje novogodišnjih paketića učenicima.

Direktor Ustanove gdin Zoran Bošković zahvalio se gostima na saradnji, druženju i posvećenosti našim učenicima.

U utorak, 20. decembra 2016. godine u holu Ustanove je održana poetska manifestacija „Limovanje – Žubor tišine“ u saradnji sa organizatorom manifestacije Nevladinim udruženjem građana „Beranda“ u Beranama.

Manifestaciju je otvorio Željko Rutović, direktor Direktorijata za medije u Ministarstvu kulture i predsjednik Školskog odbora Ustanove, a potom su se gostima obratili Zoran Bošković, direktor Ustanove i Adem Ado Softić, predsjednik NVU Beranda”.

U prvom dijelu programa svojim stihovima predstavili su nam se pjesnici - članovi NVU „Beranda“, a u muzičkom dijelu je nastupio hor na znakovnom jeziku JU Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“ u Kotoru pod vođstvom Olivere Glušćević. U u poetskom programu su učestvovali i učenici Resursnog centra „Podgorica“.

U petak, 16. decembra 2016. godine u 12.00 sati u holu Ustanove Resursni centar „Podgorica“ obilježio je 68 godina postojanja i rada Ustanove. Svečanosti su prisustvovali predstavnici: Ministarstva prosvjete, Ministarstva kulture, kancelarije Ombudsmana, Centra za ekotoksikološka ispitivanja CG, Saveza slijepih CG, direktori osnovnih škola i resursnog centra, nevladinih udruženja, bivši zaposleni, roditelji učenika, učenici i zaposleni. Pozdravnim govorom goste je pozdravio gdin Željko Rutović, predsjednik Školskog odbora i gdin Zoran Bošković, direktor Ustanove. Učenici osnovne i srednje škole izveli su kulturno – zabavni program. Voditelji programa bili su: Ivana Kićović, učenica IV razreda srednje stručne škole i Adnan Kujović, učenik IX razreda osnovne škole. Poslije programa direktor Ustanove uručio je zahvalnice donatorima za izvođenje ekskurzije u školskoj 2015/2016. godini i predsjedniku Školskog odbora za izuzetnu saradnju i posvećenost učenicima i Ustanovi.

Dana 8. decembra 2016. godine povodom 10. decembra, Dana ljudskih prava u JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ u saradnji sa Agencijom za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, održana je promocija Priručnika za slobodan pristup informacijama i zaštitu ličnih podataka štampani na brajevom pismu. Ovom prilikom predstavnici Agencije su uručili Priručnike Ustanovi. Prisutnima su se obratili predstavnik Agencije gdin Radenko Lacmanović i direktor Ustanove gdin Zoran Bošković. Promociji su prisustvovali predstavnici Ministarstva kulture, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, kancelarije Ombudsmana, UMHCG, Saveza slijepih CG, Biblioteke za slijepe CG i Paraolimpijskog komiteta CG.

Istorija 7 - udzbenikU organizaciji Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica, a u saradnji s Resursnim centrom za djecu i mlade „Podgorica" – Podgorica, Ministarstvom prosvjete, Zavodom za školstvo, a uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori, snimljena je u DAISY formatu Istorija za 7. razred osnovne škole.

Da podsjetimo, proces produkcije DAISY udžbenika podrazumijeva prilagođavanje štampanih udžbenika na crnogorskom jeziku DAISY audio-vizuelnom formatu.

Save

Jezik

biblioteka dugme mm

daisy baner 1

Otvoreni smo za saradnju

Pozivamo:

- Predškolske ustanove u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju zajedno sa svojim vršnjacima;

- Inkluzivne škole u kojima su upisana djeca sa smetnjama u razvoju, kao i nastavnike nastavnike;

- Roditelje djece sa smetnjama u razvoju, kao i njihova udruženja;

- Fakultete kao i studente koji su spremni da volontiraju i obavljaju praksu u našoj Ustanovi;

- Međunarodne i nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom;

- Dnevne centre;

- Resursne centre;

- Bivše kolege i učenike koji će svojom saradnjom doprinijeti razvoju Ustanove;

- Kolege iz drugih ustanova koji se bave istom ili sličnom problematikom;

- Pojedince koji prepoznaju rad i daju doprinos radu ustanove.

O LJUBAVI S LJUBAVLJU

  o-ljubavi-s-ljubavlju 

PREUZMITE NAŠ CD

 

 Casopis-SUNCE-BR-15-1

 

Casopis-SUNCE-BR-14-1

 

naslovna br13

Pretraga

Posjetioci

219271
Danas87
Juče173
Ukupno219271